MENU
Vandring och Övernattning

Vandring i spåren av projektet Avtryck för Framtid innebär att man befinner sig i fjällnära skogsmiljö, antingen längs pilgrimsleden Jämt-Norgevägen eller i närområdet. I Marntallsåsens naturreservat samt inom Natura 2000 området finns möjlighet till övernattning i fäbodstugor på tre fäbodvallar. Stugorna går inte att boka i förväg men står öppna för vandrare på nedanstående platser.

Dörrsjöåbodarna ligger cirka 4 kilometer från Gräftåvallen. En nyrestaurerad stuga med plats för 6 personer uppdelat i två dubbelsängar samt två enkelsängar. Vacker plats belägen längs Dörrsjöån.

Västnorbodarna ligger i väglöst land, cirka 1 kilometer från Jämt-Norgevägen. Det är en fantastisk fäbodvall uppdelade i tre kompletta ”lotter”, Norrvallen, Mittvallen och Per-Ersvallen. Varje lott består av fäbodstuga, ladugård, stall, härbre och källare. Där finns även en utarrenderad ”kronvaktarstuga” samt ett vindskydd.

Östra Arådalen är belägen vid Oviksfjällens fot längs den gamla fäbodleden och kan nås via en avstickare från Jämt-Norgevägen. Där finns den så kallade ”Kronstugan” till förfogande för vandrare, en liten stuga med två sängar högst upp på vallen. Cirka tre-fyra kilometer från Östra Arådalen ligger Västra Arådalen med möjlighet att övernatta på STFs vandrarhem och med en led upp till Oviksfjällens högsta topp Hundshögen” Ytterligare ett antal kilometer mot nordväst ligger samebyn Glen med en utsökt restaurang och möjlighet till övernattning i stuga.

Västnorbodarna

Östra Arådalen